Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Provkörning av BMW 530e xDrive Touring

BMW 5-serie laddhybrid i fyrhjulsdrivet kombiutförande. Ett vinnande koncept – om den hade lanserats 2016.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Sjunde generationen BMW 5-serie, med internkod G30/G31 (sedan- respektive kombikaross), lanserades 2016. Under 2020 fick modellen en mildare uppdatering, nu ska 5-serien hålla till och med 2024 enligt BMW. Milda formmässiga förändringar och några tekniska nyheter – men det är utan tvivel kombinationen av kombi och fyrhjulsdrift till laddhybriden 530e som väcker mest intresse från vår sida. Den tidigare laddhybridversionen fanns bara med sedankaross och bakhjulsdrift, BMW verkade doppa tårna för att se om den där marknaden var något för dem. Nu är 530e xDrive Touring på plats, vi provkör och första delen är kanske den viktigaste – räckviddstest på eldrift. Bilen är laddad till 100 procent när vi rullar ut på sträckan genom Stockholm för vidare färd upp mot Vaxholm. Mätaren indikerar att 530e ska klara 40 kilometer innan laddkapaciteten i det 12,0 kilowattimmar (användbar nettokapacitet 10,4 kWh) stora litiumjonbatteriet är förbrukad. Det låter kort, inte minst då BMW:s WLTP-siffror för modellen säger 48-53 km i räckvidd.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!