BMW M3 Foto: Teknikens Världs arkiv

Provkörning av BMW M3 (E30)

Klart överkvalificerad för vanliga vägar, men en kryddstark njutning för den som önskar körglädje utöver det vanliga. Sådan är nya BMW M3, konstruerad för att reparera BMW:s något skamfilade rykte på racerbanorna men också anpassad till både stadstrafik och landsväg. En bil i Porsche-klass – det gäller tyvärr inte bara köregenskaperna utan också priset.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Bergsvägarna i trakten av Florens ringlar fram som en sjurätters spaghettilunch. Läcker och till synes ändlös, full av överraskningar trots sin enkelhet. Redskapet jag förfogar över är måhända överkvalificerat för den här sortens övningar men absolut inte svårhanterligt. BMW M3, den första bil som BMW Motorsport till fullo burit utvecklingsansvaret för. Med andra ord en skräddarsydd bil för att vinna grupp A i standardvagns-VM i klassen upp till 2 500 cm3.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!