Foto: Uwe Fischer

Provkörning av BMW M8 Competition Coupé

BMW M8 är en M5:a med slankare, mindre praktisk kaross. Utformningen som den sportigare brodern har och den höga prislappen på 1 669 000 kr ger M8 Competition hårdare konkurrenter. Pallar den trycket?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

En knallröd BMW M8 Competition står och väntar i depågatan till en av världens roligaste racingbanor; Autodromo do Algarve. På papperet ser det lovande ut: V8, 625 hästkrafter, 750 Nm, 0-100 km/h på 3,2 sekunder, variabel fyrhjulsdrift, växellåda från BMW M och styvare hjulupphängning med förstärkningsstag fram och bak. Startknappen är lika röd som lacken och uppstarten är kraftfull från den 4,4 liter stora spisen, dubbelturboladdad förstås. Den BMW M-specifika växelväljaren trycks åt höger för att lägga i Drive, ett till tryck och det blir sportläge.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!