Foto: Daniel Abrahamsson

Provkörning av BMW Z8

Vacker som en dag och stark som en björn. BMW Z8 är sportvagnen som lyckades kombinera ett klassiskt utseende med modern teknik! För 20 år sedan satt vi bakom ratten för ­första gången, och nu gör vi det igen…

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Har du någon gång kört en schweizisk armékniv? Inte jag heller, men jag tror det är så här det skulle vara att köra en. Om man nu kunde det. En schweizisk armékniv ligger bra i handen och har massor av finesser, men ingenting man inte har användning av. Den är byggd med stor precision och kvalitet, har ett välskapt yttre och ett kraftfullt inre. BMW Z8 är som en schweizisk armékniv!

Under en helg sommaren 1993 hölls en stor tillställning för att tacka av den mångåriga chefen för BMW, Eberhard von Kuenheim. För att ge festen rätt stämning hade man samlat en skara klassiska BMW-bilar och gjort en mindre utställning. En av dem var 50-talsklassikern BMW 507 och det sägs att det genast blossade upp en diskussion om hur en modern tolkning av 507 skulle kunna se ut och vilken motor den skulle ha. Och viktigast av allt – varför skulle man inte bygga en?

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!