Foto: Glenn Lindberg

Provkörning av Bricklin SV-1

Sprungen ur en tid då framtidstron var skyhög. Entreprenören Malcolm N. Bricklins dröm om den ultimata sportbilen blev sann men liksom dagsländan fick Bricklin SV-1 flyga en kort tid innan produktionen lades ner. Vi kör ett unikt exemplar som letat sig till Sverige!

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Första intrycket är det som oftast sätter ribban. Min första glimt när jag i annat ärende besökte förvaringsmagasinet och fick syn på den orangea Bricklin-sportbilen drog igång en rejäl tankesnurra. Med få tillverkade, knappt några alls importerade till Europa över huvud taget, är det en ynnest att få lov att ögonspotta den Kanadabyggda specialaren.

Tidstypisk kaross, måsvingedörrar och så hela konceptet med jänke-V8 kopplad till automatlåda. 1970-talet inte bara hälsar, det viftar och tjoar glatt! Kontakt med ägaren tas och snart så, kanske, ska jag få lov att provköra bilen. De senaste fyra-fem åren har bilen sovit Törnrosa-sömn hos bilentusiasten Zoltan Vicei i Fritsla några mil söder om Borås. Men Zoltan har – till skillnad från vissa andra skrivbordsnissar, hrm… – inte tummen mitt i handen.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!