Bugatti Veyron 16.4 – drömmarnas bil hos många.

Provkörning av Bugatti Veyron 16.4

Prototypen visades i så många år att få trodde att den verkliga modellen någonsin skulle bli verklighet. Precis som märkets historia har nedkomsten av Veyron varit allt annat än enkel. Men det är kanske just tiden och alla problem som medfört att resultatet är enastående och saknar motstycke i bilhistorien. Som första svenska tidning har vi kört Bugatti Veyron.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

På bilsalong efter bilsalong visades prototyper i olika stadier av ofullständig fulländelse upp. Det skämtades friskt om den i media, bilen blev ju aldrig färdig. Enligt utsago är Bugatti Veyron 16.4 världens snabbaste serietillverkade bil. Eller den fick vara det ett år eller så. SSC (Shelby Super Cars) Ultimate Aero TT har numera titeln efter ett rekordförsök i USA i september. En amerikansk kompressormatad V8:a monterad i en lätt bil med över 1000 hästkrafter är alltså officiellt snabbare, men det hjälper inte. Det är så otroligt mycket hårdare med en avancerad W16-motor med tillhörande lika avancerad transmission.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!