Provkörning av Cadillac XT5 AWD

Cadillac XT5 är en riktig jänkare och bjuder på komfort och en drös med finesser. Den liknar föregångaren SRX till det yttre men har blivit både lättare och rymligare.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Under alla år som jag har låtsats arbeta på den här tidningen har det nog aldrig hänt – i alla fall inte i modern tid – att en riktig jänkebil har vunnit ett test. De saknar cred. Vissa skulle nog säga att de dessutom saknar finish, smartness och en massa annat. Men en sak måste man ge gubbarna borta i Detroit. De uppfann suven. Den enda biltyp som väcker mer hat än Donald Trump. Men också det snabbast växande segmentet. Kunderna älskar suvar. Framför allt i USA. Det är där det tillverkas flest suvar, och det är där det säljs flest suvar. Då tänker jag – borde de inte vara ganska duktiga på att bygga suvar over there? Speciellt om man som Cadillac gör anspråk på att vara det bästa och mest amerikanska bilmärket.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!