Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Provkörning av Caresto P1800 GTe

Sveriges främsta bilbyggare Leif Tufvesson sätter sågen i helgonet Volvo P1800. Under huven sitter nu inte bara en elmotor, utan två, vilket gör att Caresto P1800 GTe krafsar på alla fyra.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

 ”Det här kan jag! Det kan jag säga, det här kan jag!”
Leif Tufvesson är lugn men självsäker i rösten, betonar orden när han säger dem. Han syftar givetvis på att bygga bilar. Vi står i hans nybyggda lokaler i Utvälinge, nära Ängelholm, omringade av hemliga projekt. Under ett skynke gömmer sig… något. Får vi titta? Men Leif skakar bara på huvudet. Köparen vill vara anonym, så även det som döljer sig därunder.
– Det här är kul, men ni får inte skriva ett ord om det än!, säger han och visar något helt annat. Ja, vi får väl återkomma.
I bilbyggar-Sverige är Leif välkänd, främst för sina Hot Rod-Volvos. Caresto T6 Roadster vann ”Hot Rod of the Year” år 2004 i USA. Andra bilar är V8 Speedster och Hot Rod Jakob – en hyllning till Volvos första bil ÖV 4. För att inte tala om Rebellion R2K åt influencern Jon Olsson samt en Batmobil åt en kund i Saudiarabien. 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!