Provkörning av Chevrolet Aveo 1,2 LT

Provkörning av Chevrolet Aveo 1,2 LT

Amerikanska General Motors storsatsar på Chevrolet i Europa. Egen design och låg prissättning ska få folk att välja en "jänkare". Nymejslade Aveo är en Kalos – tidigare Daewoo – i nya kläder, men räcker de nya greppen hela vägen?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Utanpåverket ser inte dumt ut alls. Om svenska Chevrolet kan mäkta med att behålla den planerade prislappen på cirka 110 000 kronor ser nya Aveo betydligt dyrare ut. Stor grill i fronten -– inte helt olik Audis tavelram fram – snitsiga strålkastare – med drag av BMW 5-serie – och baklampor som glittrar effektfullt ger ett eget utseende. Borta är Kalos slätstrukenhet, även om bilarna i grunden delar all gemensam teknik. Största skillanden är att Aveo nu tillverkas i Chevolets polska fabrik utanför Warszawa, den tidigare FSO-fabriken (Fabryka Samochodów Osobowych). Kalos gjordes på den före detta Daewoofabriken i Sydkorea.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!