Foto: Andreas Libell / Klassiska Bilar

Provkörning av Chevrolet Corvette C1 (1957)

Det bleka oktoberljuset har inte en chans mot den intensivt starka färgen Venetian Red. Trots höstgråa skyar sprakar de förförande karossformerna som i eld. Kromet sänder blixtar och självaste Elvis ler uppe i sin himmel. För precis allt, rubbet, osar rock 'n' roll och 50-tal.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Sitter bakom ratten i en Corvette C1 från 1957. En av de märkligaste körställningar jag varit med om. Ratten är gigantisk eftersom bilen saknar servo och den sitter extremt nära kroppen. Män med mer mage än min göre sig icke besvär. Själva rattandet är märkligt i sig eftersom det inte finns plats att korsa armarna. Har visserligen en stor motorcykeljacka som stopp mot höstkylan och den innehåller en del hårda skydd, vilket gör rattandet än svårare. Inte för jag vill skryta om min axelbredd (Jo, det vill du. Reds anm.) men vänster arm får inte plats inne i bilen. Den hamnar per automatik på dörren i en klassisk pose. Borde kroma armbågen.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!