Med motorn i mitten kan den sitta längre ner och tyngdpunkten blir lägre, därmed bättre. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Provkörning av Chevrolet Corvette Stingray Coupé Z51

Helt nya Chevrolet Corvette har väckt en hel del uppmärksamhet då motorn, efter årtionden av rykten, till slut sitter monterad bakom kupén. Vi kör första bilen som finns registrerad i Skandinavien. I Sundsvall!

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Jag gasar fullt i utgången av kurvan och ut på rakan ner mot stora chikanen på Mittsverigebanan, small block-V8-motorn på 6,2 liter skickar ett dovt muller genom de fyra fyrkantiga utblåsen och insugsljudet tränger genom den tunna glasrutan bakom mitt huvud.
Jag trodde inte att denna dag skulle bli så pass underhållande när jag tog de förväntansfulla stegen mot bilen i Stockholm innan solen steg upp. Corvette har liksom aldrig rört upp några känslostormar hos mig, jag har inte fattat grejen. Visst, det är maffigt med en oldschool-V8 under huven men i övrigt har tidigare Corvette lidit av för många kompromisser i min mening. Plastigt och med bristande interiörkvalitet, typiskt amerikanskt slarv har kännetecknat de tidigare generationerna och kritiken har flödat.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!