Chevrolet Spark 1,2 LT

Provkörning av Chevrolet Spark 1,2 LT

Amerikanerna har grävt djupgående band med koreanerna i hopp om att skapa de optimala lågprisbilarna. Efter tveksamma Chevrolet Matiz klättrar nu den unierade duon upp mot slagläge med nya Chevrolet Spark.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Med sitt attitydfyllda yttre svingar Spark direkt iväg en känga mot konkurrenterna. Fronten består nästan uteslutande av den tvådelade grillen med Cheva-märket i mitten och de två närmast gigantiska frontlyktorna. Det ger Spark en sällan skådad blandning av kaxighet och snällhet. Bakgrunden till designen sträcker sig till bilsalongen i New York 2007. Där ställde Chevrolet ut tre konceptbilar vid namn Beat, Groove och Trax, och när designavdelningen led av beslutsångest tilläts allmänheten rösta fram vad de tyckte såg bäst ut. 1,9 miljoner röster senare stod aggressiva Beat som vinnare, och resten är självskrivet. Beat byter namn till Spark samtidigt som den svidar om från tre till fem dörrar. Och nu är det dags för Teknikens Värld att provköra folkets bil i Aten.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!