Provkörning av Citroën C5 1,8i 16V

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Basfakta

Teknik

R4, 117 hk vid 5500 r/min. Max vridmoment 160 Nm vid 4000 r/min. Framhjulsdrift. 5-växlad manuell.

Mått & vikt (cm/kg)

Axelavstånd 275, längd 462, bredd 177, höjd 148. Tjänstevikt 1440, maxlast 370, släpvikt 1500.

Fartresurser*

Toppfart 196 km/h. Acceleration 0-100 km/h 11,1 s.

Bränsleförbrukning*

0,77 l/mil blandad.

*(enl. tillverkaren)

Inropare utan snikstämpel

Pris: 159900 kr (januari 2002)

Okej, det är lätt att förfära sig över utseendet, men har inte du liksom jag, börjat vänja dig? Citroën C5 har blivit en succé, inte minst i Sverige. Inget annat land har sett en större försäljningsökning för Citroën det senaste året. Om än från en låg nivå.

Kombiversionen har även den blivit en "hit", fattas bara annat när den är marknadsledande i klassen vad gäller lastkapacitet till ett lågt pris.

För dig som suktar efter en kombi måste vi tyvärr meddela att den här inroparen, 1,8i 16V för 159900 kronor, inte finns som sådan.

Men gråt inte för det. Väljer du sedanmodellen får du en bil i samma storleksklass (till och med lite större) än Volvo S60. Till priset av en Volkswagen Golf!

1,8-liters motorn på 117 hk är ingen raket, men faktiskt relativt rapp på gaspådrag och duger väl till vardagskörning. Och det känns som att det är vardagskörning, med lite guldkant på tillvaron, som är bilens signum.

C5 ser lite dyrare och förnämare ut än andra bilar på parkeringen. Och inga avslöjande emblem på bakstammen talar om vad som (inte) finns under huven.

Du kan inte få läderklädsel, farthållare, antisladdystem eller navigationssystem Och luftkonditioneringen är manuell. Men du slipper veva sidorutorna för hand, gashydraulisk fjädring ingår (ej Hydractive). Det kan dock vara svårt för kortväxta att finna en komfortabel körställning och ryggstödets spakjustering känns gammaldags. I köpet ingår förnämliga utrymmen, ypperliga köregenskaper, bra säkerhetsutrustning men framförallt en attraktiv ekonomikalkyl.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital prenumeration

Allt du vill veta om alla bilar

Gratis första månaden - därefter 99 kr/månad

  • Flest och mest omfattande tester av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen
  • Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!