Provkörning av Corvette C6

Provkörning av Corvette C6

"Little red Corvette" sjöng musikartisten Prince redan för 25 år sedan. Testredaktör Hans Hedberg tar ut senaste Corvetten lackad i läppstiftfärgen och provar skönsången hos den uppgraderade C6-modellen.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Första generationen Corvette såg dagens ljus redan 1953. Nu, sex decennier och lika många karossgenerationer senare, bär jänkarnas sportbil nummer ett den stolta traditionen vidare. Hästkrafter i massor har alltid varit modellens kärnvärde och senaste C6 har givetvis fått mer effekt. Trimmarlustan är av klassiskt virke. Motorn har borrats upp, tillräckligt mycket för att V8-motorns volym ska passera sexlitersgränsen. Totalt 6,2 liter lämnar nu ifrån sig 437 hästkrafter och 575 Newtonmeter i vridmoment. Ökningen jämfört med förra C6 är 33 hästkrafter och lika många Newtonmeter. Styrkan är inte bara mäktig, i vissa stunder till och med övermäktig om man handskas fel med de heta varorna.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!