Cupra Leon laddhybrid är syskonbil till Volkswagen Golf GTE. Modellerna har därmed mycket gemensamt, dock inte priset. Foto: James Holm / Cupra

Provkörning av Cupra Leon Sportstourer 1,4 TSI e-Hybrid plug-in 245 DSG6

Cupra Leon Plug-In lockar med prestanda, billiga elmil och är ett bättre köp än Volkswagen Golf GTE. Men du får skynda att köpa innan bonusen minskar med 30 procent.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Cupra Leon sticker ut prismässigt och är hela 70 000 kronor billigare än kusinen Golf GTE. Det är svårt att förstå prisstrategin inom koncernen, och varför någon köper Golf GTE. Cupra Leon är ju bättre och billigare.
Men hallå – vad är Cupra egentligen, undrar kanske några nytillkomna flanörer på bilmarknaden. Får man tro Cupra själva är det ett sportigt bilmärke med en alldeles egen twist. ”Cupra är ett exklusivt märke för unika människor” står det på hemsidan. Det säger ju allt.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!