Det lutar åt framgång för Dacia – trots säkerhetsbristerna. Foto: Dacia

Provkörning av Dacia Duster TCe 150 EDC 4x2

Redan när andra generationen Dacia Duster presenterades 2017 tyckte vi att det var dåligt att den saknade autobroms. Det tyckte krocktestarna Euro NCAP också som gav Duster ynka tre stjärnor. Och det har tyvärr inte blivit bättre. Uppdaterade Duster saknar fortfarande nödvändiga säkerhetssystem.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Uppdateringen av billiga suven Dacia Duster handlar mest om små designförändringar, nya fälgar och att pressa priset så mycket som möjligt. Dacia har valt bort flera viktiga system och anledningen är att Dacia inte tror att bilköparna vill betala för teknik som är standard på flera av konkurrenterna. 

Det är lite skillnad jämfört med 2001 då Renault Laguna – en bil i samma bilkoncern som Dacia Duster – firade stora framgångar tack vare att den var den första bilen som fick fem stjärnor av Euro NCAP. Där visade Renault att det gick att bygga en säker bil som inte kostade skjortan. Med Dacia Duster är det tvärtom.
Duster krocktestades senast 2017 och fick tre stjärnor totalt efter usla poäng för fotgängarskyddet och förarstödsystemen.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!