Sandero blandar lågt med lite högt. Plåtfälgar, men halvljus med LED-teknik. Foto: Peter Klemensberger / Teknikens Värld

Provkörning av Dacia Sandero TCe 90 Essential

Tredje generationen Dacia Sandero intog i somras förstaplatsen på den europeiska försäljningslistan. Vi kör instegsversionen av Sveriges billigaste bil.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

När jag öppnar dörren möts jag av ett musikdån passande för en biofilm. Någon påkostad ­produkt med specialeffekter är det dock inte tal om men biljetten är billig: 120 900 kronor vilket gör bilen i fråga, Dacia Sandero, till Sveriges billigaste. Och Europas mest populära under juni månad då 20 446 européer köpte en.
Det finns en än billigare version av Sandero vid namn Access som i Tyskland startar på 8 690 euro, cirka 89 000 kronor, då med en svagare motor på 65 hästkrafter. I Sverige är det den provkörda Essential med en 90-hästars bensinmotor som är det billigaste alternativet. Om den är god nog, är frågan vi ställer oss när vi tar plats.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!