DFSK Fengon 5 har en modern design och lyxig inredning. Räcker det som entrébiljett? Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Provkörning av DFSK Fengon 5 och DFSK Fengon 580

Drivee Automotive i Växjö breddar Kina-importen med två gashybrider från DFSK. De är välutrustade och smäckra, men skulle inte bilar från Kina vara billiga?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

På papperet har den alla rätt. Vem vill inte ha en extremt miljövänlig suv med plats för sju personer? Fullmatad med lyxiga finesser som läderklädsel, navigation, stor pekskärm, elstyrda stolar. En omgång vinterhjul på 18 tums aluminiumfälgar och dragkrok kommer på köpet.
Men så var det namnet. Den heter inte Volvo eller Audi eller BMW. Den heter DFSK Fengon 580. Den skulle ha vunnit på om bilar fördelades som Covid-vaccin. ”Ni har blivit tilldelad en bil, varsågod. Ni kan betala i kassan. Förresten, det blev en DFSK.”
Kunderna är antingen sällsynt ­opåverkade av bilars märkesstatus, eller så gillar de sin ovanliga bil. DFSK Fengon 580 är så sällsynt att den inte ens finns på Wikipedia, och den är absolut inget som grannen har. Ovanstående gäller förstås inte er som de facto bor granne med en DFSK-ägare. Jag tänker på Per i Västerås, Nils i Växjö och Carlos i Barcelona.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!