Foto: Hans Hedberg

Provkörning av Dodge Durango SRT 392 6,4 V8 Hemi AWD

Jänkebilstrenden kommer och går i Sverige, allt beroende på importörernas vilja och styrka. Genom bilhandlarjätten Hedin Bils Klintberg & Way Group finns USA-märken från Fiat Chrysler Automobiles (FCA) paraply. En av värstingarna är sexsitsiga Dodge Durango SRT 392 Hemi. På med cowboyhatten!

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Gillar man Spielbergs Jurassic Park-filmer så bara måste man gilla Dodge Durango SRT 392 Hemi. Närmare överlevd dinosaurie går nämligen inte att finna. Nuvarande – tredje generationens – Durango-modell är inne på sitt tionde produktionsår. Tekniken delas delvis med FCA-kusinen Jeep Grand Cherokee, bilarna tillverkas på samma lina i Detroit. Men Durango är än mer svullen än Jeepen. Över fem meter lång och med en tjänstevikt på närmare 2,6 ton finns plats för sex åkande, maxlasten är hela 646 kilo.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!