Foto: Patrik Lindgren / Klassiska Bilar

Provkörning av Ferrari 250 Europa GT Competizione (1955)

Föreställ dig synen av Ingrid Bergman, vår största filmstjärna genom tiderna, bakom ratten i Ferrari 250 Europa GT Competizione. Snacka om en utomjordisk upplevelse! Linus Pröjtz provkör den unika bilen och märker att tanken inte är så avlägsen.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Låt oss vrida klockan tillbaka 60 år i tiden och låt oss åka till Italien. Ingrid Bergman är mitt uppe i sitt förhållande med den italienske filmproducenten Roberto Rossellini, en kärleksaffär som satte djupa spår i samtidens politiskt korrekta samhälle. Men det verkar ha varit en skitig affär, minst sagt.
Kanske för att lägga plåster på såren, kanske för att imponera på sin hustru eller kanske för att hjälpa en kompis vid namn Enzo Ferrari så valde Roberto Rossellini att köpa en specialbyggd Ferrari till Ingrid. Och här verkar det ha blivit grymt fel.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!