Mitt i livet får C-Max sig ett välbehövligt lyft. Mest märks front och motorer.

Provkörning av Ford C-Max 1,5 Ecoboost

I Sverige älskar vi våra kombibilar, oavsett storleksklass. Men kompakt-mpv kan vara ett alternativ. Nymejslade Ford C-Max är ett av många alternativ i klassen.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

C-Max var Fords första bil i kompakta mpv-segmentet när den lanserades 2003, med tilläggsnamnet Focus, som den tekniskt baseras på. Tillägget föll senare bort, C-Max är tillräckligt smart eftersom det beskriver en maxad bil i det så kallade C-segmentet, ”Golfklassen”. Sju år senare kom andra generationen och nu modellår 2015-16 är det dags för ett uppryck mitt i dess livscykel. Stilistiskt är det jättegrin framtill, ny fälgdesign och nya baklampor. Det nya Aston Martin-inspirerade nyllet passar fint in på nya C-Max, linjespelet är smärt trots voluminösa mått. Interiört har instrumentbrädans tidigare överdrivna uttryck tonats ned och nya färgställningar tillkommit.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!