Foto: Patrik Lindgren

Provkörning av Ford Explorer PHEV

Ford Explorer imponerar med väldigt låg förbrukning i den europeiska körcykeln. Men där stannar i princip också hyllningarna. För det är svårt att förstå hur Ford ska klara konkurrensen från bilar som BMW X7 och Mercedes GLS.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

När Ford storsatsar – ja, vad gäller storlek på bil alltså, modellutbudet i Europa har krympt de senaste åren – så är det med en sifferlek. För vem hade för fem, tio år sedan fått ihop kombinationen sju relativt bekväma sittplatser, tjänstevikt på 2,6 ton, 457 hästkrafter, fyrhjulsdrift och tiostegad automatlåda med en bränsleförbrukning, enligt tillverkaren, på 0,31 liter per mil blandad körning? Det är en ekvation som aldrig förr har gått ihop.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!