Provkörning av Ford Fiesta Active 1,0T 140 hk EcoBoost

Ford är inte ovana vid terräng­bilar. Däremot har det inte funnits någon modell som skulle heta Cross Country på Volvo-språk eller allroad på Audi-språk. Tills nu.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det dånar i taket när regnet vräker ner uppe i bergen någonstans mellan Nice och Tourettes. Vindrutetorkarna hamnar på efterkälken i kampen mot regnet, vattnet forsar längs vägen och det bubblar från de översvämmade brunnarna. Jag sitter bakom ratten i nya Ford Fiesta Active genom byarna där vägarna är smala och stenmurarna är nära.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!