Ford Fiesta finns numera som mildhybrid för att sänka förbrukning och utsläpp. Vi kör den i Active-utförande. Foto: Peter Klemensberger / Teknikens Värld

Provkörning av Ford Fiesta Active 1,0T EcoBoost Mildhybrid

Ford Fiesta tappar dieseln i utbudet men får ett 48-volts mildhybridsystem som ersättare. Vi kör modellen i Active-utförande med nya tekniken under skalet.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det är nya tider nu. Dieselmotorerna försvinner hos allt fler biltillverkare. Så även till Fords småbil Fiesta som haft alternativet i 36 år. För fem år sedan valde var fjärde småbilsköpare dieselmotor, för Fiesta var siffran bara två procent under det senaste året. Bensinmotor med mildhybridteknik, där en startmotor/generator och ett extra batteri ger extra kraft, spås ta över efter dieseln. Det är i just en sådan jag nu sitter, Ford Fiesta 1,0T EcoBoost Mildhybrid.

Tekniken är inte ny i Ford-leden, vi har sett den hos andra modeller tidigare men den finns nu till senaste generationen Fiesta som lanserades 2017.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!