Ford Focus ST Kombi Foto: Hans Hedberg

Provkörning av Ford Focus ST Kombi

Med 250 hästkrafter och modifierat chassi vässas Ford Focus i ST-kostym till en bil med många strängar på sin lyra. I praktiskt kombiutförande en riktig godbit för diverse vardagsuppdrag.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Slitet med vardagens jobbpendling, dagishämtning och stormarknadsinköp kan komma att bli roligare i framtiden. I alla fall om du bestämt dig för nya Ford Focus ST. Topptrimmad motor och skarpare chassi i kombination med modellens redan erkänt goda egenskaper har förvandlat Focus till något som kan sägas vara väldigt nära den perfekta kombinationen för det kostnads- och prestandamedvetna familjöverhuvudet.

Focus ST är först ut i Fords nya världsstrategi “One Ford” vilket innebär att bilmodeller utvecklas för att passa in på en global marknad.

Målsättningen är att kunna öka produktionsvolymerna utan regionala skillnader. Bilarna får samma konfiguration världen över, vilket innebär att nya Ford Focus ST har liknande tekniska specifikationer i såväl Nordamerika, Asien som i Europa. Det som skiljer är att vi i Europa även får Focus ST i kombiutförande och den får samma prestanda som femdörrars halvkombi!

De tekniska skillnaderna är ytterligare 24 kilo, med en procent jämnare viktbalans, samt bakre stötdämparpaketet som lutar något för att inte inkräkta på bagageutrymmet.

Visuellt utmärker sig Focus ST med 10 millimeter chassisänkning, 18-tumshjul, större frontgrill och centrerat avgasutblås i unik design. Helhetsintrycket är välbalanserat även om vissa anser att Focus är överdesignad i vissa stycken. Kombimodellen uppfattas som den med mest harmoni i linjerna.

Förarmiljön är samma som vi känner igen från vanliga Focus förutom tre nytillkomna analoga mätare som tronar högst upp instrumentbrädan. Oljetryck och -temp samt turbotrycksmätare “snackar” ST.

Rattkringlan är kraftig och kramgo på bästa busbils-manér, givetvis uppmärkt med en ST-logotyp för att man ska veta att MAN kommit rätt.

Stolarna kommer från Recaro och ger ett fast stöd, sidovalkarna är kraftiga och storvuxna kan få svårt att rymmas. Att förarstolen går att sänka djupt ner mot golvet uppskattas av rejsputtar.

Även baksätet har stoppats om med tjockare skumkärna för stummare känsla och i högsta utrustningnivån, kallad ST3, är rygg- och sitsdel skålade för två åkande.

Givetvis har mest krut lagts på chassi och motor. Den 2,0 liter stora fyrcylindriga turbo-matade Ecoboost-motorn levererar 250 hästkrafter vid 5 500 r/min, vridmomentet är mulliga 340 newtonmeter från låga 1 750 r/min vilket innebär att det går att kör Focus ST på momentet lika som toppeffekten. Nedväxlingar är inte alltid nödvändiga men den sexväxlade manuella Durashift-lådan löper smidigt med rätt känsla av motstånd. Givetvis hade ett dubbelkopplingsalternativ – Powershift – varit välkommet men i nuläget är manuell låda enda alternativet.

Antisladdsystemet går att ställa i ett “öppnare” sportläge som tillåter bakvagnen sidodrifta mer men går även att slå av helt och hållet. Utan hängslen och livrem märks det att Focus-chassit är inställt för att vara överstyrt. Vridmomentfördelning Torque Vectoring Control tillsammans med understyrningskontroll Cornering Under Steer Control (CUSC) gör att framhjulen bibehåller greppet längre än brukligt med 250 hk på framhjulen. Till slut släpper bakvagnen ändå ut, särskilt i kombination med gasuppsläpp med en gnutta lastväxelreaktion som följd. Hela tiden är chassibalansen kontrollerad och avvägd. Givetvis har bromsutrustningen setts över, rejäla bromsskivor 320 millimeter (fram) respektive 271 millimter (bak) med kulörta bromsok.

På de kurviga bergsvägarna längs klassiska Route Napeleon högt ovanför den franska rivieran är underhållingsfaktorn stor hos Ford Focus ST. Instyrningen är den rätta, det går att hålla bra fart genom böjarna men ännu mer kommunikativ skärpa hade varit uppskattat eftersom chassibalansen utmärker sig så väl.

Motorns insugningsluft leds via en Soundsymposer som förstärker motorljudet in till kupén, ljudkulissen blir ett dovt bröl som är eggande vid aktiv körning. Vid normal körning hörs motorn en del, utan att vara störande.

Speciellt kombin uppfattas som attraktivt busbilsköp, tipset är att betala de 6 500 kronor extra som skåpet kostar. Det kommer att betala tillbaka sig med bättre funktionalitet, högre andrahandsvärde – plus snyggare utseende.

Rivaler

Volkswagen Golf GTI 5-d

Med ”endast” 211 hk och halvkombiutförande når inte klasskamraten ända fram till Focus ST. Fin komfort och allroundegenskaperna präglar i stället GTI.

Pris: 276 000 kronor.

Volvo V60 T5 R-Design

Trots i princip samma 2,0-motor som ST, saknar svulstiga V60 T5 spetskompetensen hos Ford. Runt hörnet väntar nya V40 T5 som bjuder bättre motstånd.

Pris: 319 500 kronor.

Ford Focus ST Kombi

Pris

290 900 kronor.

 

Motor 

Bensin. 4-cyl rak tvärmonterad, 2 överliggande kamaxlar, 

 4 ventiler per cylinder. Turbo. Kompression 9,3:1. Borrning/slag 87,5/83,1 mm, cylinder-volym 2 000 cm3. Max effekt 250 hk (184 kW) vid 5 500 r/min, max vridmoment 340 Nm vid 1 750 r/min.

 

Kraftöverföring

 Motorn fram, framhjulsdrift. 6-växlad manuell växellåda.

 

Fjädring/hjulställ

 Skruvfjädring. Fram fjäderben med undre triangellänk och krängningshämmare. Bak multilänkaxel.

 

Styrning

 Kuggstångstyrning med servo. Vändcirkel 12,0 meter.

 

Bromsar

Skivor fram (ventilerade) och bak. Låsningsfritt system.

 

Hjul

 Fälg 8,5 tum, däck 235/40 R18.

 

Mått/vikt (cm/kg)

 Axelavstånd 265, längd 457, bredd 182, höjd 151, spårvidd f/b 155/154. Tjänstevikt cirka 1 515, maxlast cirka 535, max släpvikt 0. Tank 55 liter. Bagagevolym (VDA-liter) 490–1 516 liter.

 

Fartresurser*

Toppfart 248 km/h. Acceleration 0–100 km/h 6,6 s.

 

Bränsleförbrukning*

 Stad 0,99, landsväg 0,56, blandad körning 0,72 l/mil. CO2 169 g/km.

 

Garantier

 Nybil 2 år, vagnskada 3 år, lack 2 år, rostskydd 12 år.&

 

Skatt

1 340 kronor per år.

 

* Tillverkarens uppgifter.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital prenumeration

Allt du vill veta om alla bilar

Gratis första månaden - därefter 99 kr/månad

  • Flest och mest omfattande tester av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen
  • Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Cyber Monday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr