Foto: Linus Pröjtz

Provkörning av Ford Mondeo Kombi 2,0 TDCi AWD

En av marknadens rymligaste kombibilar som också leder lastligan i tillåten maxvikt finns nu att få med fyrhjulsdrift. Vi snackar Mondeo Kombi i sitt dyraste och mest utrustade utförande och frågar oss; är detta verkligen Business–klass?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Trots att den är i det närmaste fulladdad med prylar är den ändå cirka 10 000 kronor billigare än (utgående) Volvo V70 AWD Momentum, som i och för sig är ganska välutrustad. Båda har det mesta i säkerhetsväg som exempelvis aktiv bromsa-själv-funktion. Ford Mondeo känns som en jättebil jämfört med många andra i klassen, och tittar man på de utvändiga måtten är den sex centimeter längre än V70. Ändå är Mondeo på det hela taget inte mycket rymligare. Nog skrivet om det. Stor är den.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!