Foto: Glenn Lindberg

Provkörning av Ford Mondeo ST-Line Business 2,0 TDCi 180 MPS AWD

Ford Mondeo i femdörrarsutförande var en gång i tiden till och med en racerbil. I dag får man leta länge efter en längs vägarna – varför blev det så?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det råder inga tvivel, kombikarossen har tagit över lejonparten av de marknadsandelar som femdörrars kombicoupé tidigare hade. För tänk tillbaka till 1970-, 80- och 90-talet när Saab 99, 900 och 9000 såldes i drivor. Likaså tidigare generationer av Ford Mondeo, Escort och Scorpio samt de tidiga generationerna av Volkswagen Passat. Glöm inte heller invasionen från Japan, Mitsubishi Galant i femdörrars. Alla Toyota Prius från generation 2 och framåt. Fransmännen? Citroën BX och XM, Renault 11, 15, 19 som sedermera blev Megane för att ta några exempel.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!