Provkörning av Ford Mustang Bullitt Fastback V8

Den mörkgröna Ford Mustang av 1968-års modell som flyger i San Franciscos backiga gatnät i slutet på 60-talet med Steve McQueen bakom ratten är kanske den mest ikoniska filmbilen någonsin. Vi provkör den nya efterträdaren!

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Den tio minuter långa biljakten där Steve McQueen jagar den svarta Dodge Chargern, även den en 68:a, i filmen Bullit var klart före sin tid och gav liv till biljakter. När filmen kom ut för 50 år sedan var inte scenerna animerade som de är i dag utan inspelningarna gjordes på riktigt vilket gjorde inspelningarna betydligt farligare. Tittandes på filmen nu är biljakten imponerande, även om den innehåller flera tydliga missar man sällan ser i dagens filmer. Exempelvis att Bullitt-Mustangen ibland har tillknycklad kaross och ibland inte och att Chargern tappar fler navkapslar än den har hjul.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!