Mustang Mach-E är inte lika terränggående som sin fyrbenta namne, men gör inte bort sig i snön. Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Provkörning av Ford Mustang Mach-E AWD Long Range

Ford skriver om historieböckerna och ändrar helt definitionen av sitt mest välkända varumärke – Mustang. Ett varumärke som inte längre står för en sportbil för folket, Mustang Mach-E är den eldrivna familjesuven som ska utmana Tesla.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Mustang Mach-E sätter fart längs traktorspåren på den snötäckta åkern. Kigermustangen Tivo startar strax bakom för att inte skrämmas av elbilens konstgjorda exteriöra ljud, ett ljud som hör till elbilar för att fotgängare ska höra bilen komma. I full galopp passerar den fyrbenta Mustangen den fyrhjulsdrivna namnen och den sistnämnda får kämpa för att hänga med i tempot. Innan Tivo dyker in framför bilen och stänker snö på vindrutan som i en västernfilm på vintern sitter bilden med Tivo i en perfekt illustration av Mustang-loggan.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!