Foto: Linus Pröjtz / BMB

Provkörning av Ford Puma 1,0T EcoBoost mHEV

Den lilla tvådörrarscoupén Ford Puma från sent 1990-tal har bakats om och blivit en crossover med fem dörrar, lite som en Fiesta på styltor. Vi provkör på hemmaplan.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Modellen Puma har varit död och begraven i över femton år men plötsligt står den där i ett hörn av redaktionsgaraget, en självlysande blå Ford Puma. Som återuppstånden ur mullen och reser ragg för att signalera att nu är minsann Puma inne på sitt andra liv och tillbaka för att riva till konkurrenterna på riktigt. Jag förstår ingenting då den inte ska komma till Sverige förrän om några månader. Men nu är den alltså här och vi tar så klart tillfället i akt och ger oss ut i ett regnigt Stockholm för att se om något Puma-DNA finns kvar.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!