Foto: Gus Gregory

Provkörning av Ford Sierra Cosworth RS 500

Ford Sierra RS Cosworth blev genom Evo-versionen RS 500 en enorm motorsportframgång världen runt och dessutom en ikon inom gatbilshobbyn. Vi hyllar fenomenet och kör RS 500 – nummer 359 av 500 tillverkade.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Motorsport. Själva anledningen till att både Ford Sierra RS Cosworth och RS 500 föddes. Det var på racerbanorna och inom rallycross de främst skulle kämpa – och som de kämpade världen runt. RS 500 var långt ifrån världens mest balanserade bil – men den hade motoreffekten. Vilket räckte till att utplåna i stort sett allt motstånd under några år.

Och nu ska vi köra RS 500. Att hitta en Sierra RS 500 i strikt originalskick visar sig vara lättare sagt än gjort – även i England. Av de 500 tillverkade bilarna (alla såldes just i England) så modifierades troligtvis 700 av dem – ni hajar skämtet? Fast just här och nu kan jag inte annat än tacka min lyckliga stjärna och njuta av att vi accepterade avsteg från originalskick.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!