Honda Civic Sports Tourer Foto: Jonas Borglund & Honda

Provkörning av Honda Civic Tourer Sport 1,6 i-DTEC

Honda har saknat en bil i modellprogrammet. En kombi i Golfklass. Nu har de rått bot på detta och kommer med marknadens rymligaste och kanske smartaste kombi. Efter första provturen kan jag bara säga: Håll i ratten Golf och allt vad ni heter.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Designen lurar ögat. Bilen ser inte ett dugg rymlig ut, men de avsmalnande sidofönstren spelar hjärnan ett spratt. Civic Tourer bygger förstås på sedanversionen men allt bakom B-stolpen är nytt och Tourer är totalt 23 centimeter längre, men har oförändrat axelavstånd på 260 centimeter. Lastutrymmet är enligt Honda klassledande och rymmer 624 liter under insynsskyddet. Det är faktiskt mer än Volvo V70. Med fällt baksäte är rymden 1 116 liter och lastar man upp till taket får man in 1 668 liter. Lastöppningen är bred och luckan öppnar högt samtidigt som höjden mellan lastytan och marken är låga 57 centimeter. Lastytan blir också helt plan när ryggstöden fälls (60/40).

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!