Provkörning av Honda Civic Type R

Provkörning av Honda Civic Type R

Första intrycket

Honda har gjort sin elakaste modell betydligt snällare. Användbarheten har ökat, men frågan är om inte fansen kommer att bli besvika – och istället köpa den ”helnakna” varianten. Tur att den finns.

Basfakta

Pris 

216 900 kronor. GT 238 900 kronor.

Motor 

Bensin. 4-cyl tvärställd, 4 ventiler per cylinder. Kompression 11. Borrning/slag 86/86 mm, cylindervolym 1 998 cm3. Max effekt 201 hk (148 kW) vid 7 800 r/min, max vridmoment 193 Nm vid 5 600 r/min.

Kraftöverföring 

Motorn fram, framhjulsdrift. Sexväxlad manuell.

Fjädring/hjulställ 

Fram fjäderbern McPherson, skruvfjäder och krängningshämmare. Bak halvstel torsionsaxel med toe och camberkompenserande upphängning, skruvfjäder och krängningshämmare.

Styrning 

Kuggstång med servo. 2,29 rattvarv mellan fulla utslag. Vändcirkel 11,8 meter.

Bromsar 

Ventilerade skivor fram (300 mm) och solida bak (260 mm), låsningsfritt system. 

Hjul 

Fälg 7,5 tum, däck 225/40 R18. 

Mått/vikt (cm/kg) 

Axelavstånd 264, längd 427, bredd 178, höjd 144, spårvidd f/b 150/153. Tjänstevikt 1 372 (GT 1 402, ”Race” 1 352), maxlast ca 300. Tank 50 liter.

Fartresurser* 

Toppfart 235 km/h. Acceleration 0–100 km/h 6,6 s.

Bränsleförbrukning* 

Stad 1,27, landsväg 0,7, blandad körning 0,91 l/mil. Co2 215 g/km.

*Enligt tillverkaren.

 

Arg i underkant

Den elaka typen har blivit snäll. Men lugn, bara lugn. Den finns att köpa i elak version. Också.

Marknadsekonomin har slagit igenom även hos Honda. Den tidigare entusiastbilen Civic Type R har ”försnällats” rejält, för att passa fler än banracinggalna ungdomar. 

– Det är ett ekonomiskt beslut att nya Type R har klimatanläggning, stereo, balansaxel i motorn med mera. Vi tror att bilen tilltalar fler i det utförandet, säger Hondas pr-ansvarige Christophe Rust.

Ovan nämnda attribut ökar inte bara bilens vikt. Balansaxeln stjäl enligt Honda cirka fem hästkrafter, och för att få ner accelerationstiden 0–100 km/h till 6,6 sekunder trots ökad vikt har en kortare slutväxel monterats. Motorn i nya Civic Type R är en uppdaterad version av fyrcylindriga tvåliters i-VTEC som tidigare. Max effekt nås nu vid  7 800 r/min. De variabla ventiltiderna och kamlyfttiderna ger i-VTEC-motorn ett vasst racingbetonat ljud på höga varvtal, men den rejält (jämfört med förra generationen) utökade ljudisoleringen förtar en del av racing-/busupplevelsen bakom ratten.

Om det är rätt eller fel att erbjuda bilen med bekvämlighetsutrustning får försäljningssiffrorna utvisa. Faktum är att nya Civic Type R är betydligt mer lämpad för vardagsbruk, vid 110 km/h snurrar motorn med cirka 3 400 r/min. Antisladdsystemet VSA reder ut besvärliga situationer. 

Designen är aggressiv redan hos kraftigt kilformade vanliga Civic, och har förstås blivit ännu mer elak i Type R-utförande. Rött H i fronten avslöjar vad som finns under motorhuven, och bromsoken har försetts med orden Type R – trots att det väger några gram extra… 

Interiören som i vanliga Civic känns plastig och rymdinspirerad har uppdaterats med röda sömmar på den svarta läderratten och på damasken vid växelspaken. Man sitter i riktiga racingstolar med Type R broderat på nackstöden, och man sitter väldigt bra i dem, även vid civila transporter. Baksätet rymmer två personer utan större trängsel. Eftersom Type R är första Civicen av den nya generationen med tredörrars kaross så är den finurliga fällningen av baksätets sittdyna borttagen, av den enkla anledningen att det inte finns någon bakdörr att lasta stora grejor igenom. Däremot är det gott om utrymme för exempelvis racingskor och overall under baksätet.

På vanlig väg upplevs Type R civiliserad, trots att chassit är hårt satt så är bilen inte nämnvärt stötig eller skramlig ens över grova skarvar i vägbanan. 90 procent av maxvridet finns tillgängligt från 2 500 r/min så man behöver inte tokvarva i vardagstrafiken. Om man inte vill, alltså. 

Nu var det så finurligt ordnat att vi under provkörningen hade tillgång till anrika racerbanan Estoril, en fuktig förmiddag ägnades åt frikostigt högvarvande i den ”nakna” modellen av Type R. En bil nästan utan ljudisolering, ingen ac, ingen stereo eller andra bekvämligheter. En bil tänkt att säljas som grund till banracingbyggen, eller till entusiaster som ser transportsträckorna mellan banträffarna som ett nödvändigt ont. Hela 50 kg har bantats bort (från tyngsta GT) och ger vikten  1352 kg. Den versionen ska antagligen heta Race och kostar 216 900, samma som Type R utan GT-paketet med klimatanläggning, stor stereo och diverse elfunktioner.

Ut på startrakan visar Type R sin varvvillighet och bilen styr in bra i kurva ett trots våt bana, korta accelerationer och några snabba skiften i den tajta sexväxlade lådan tar oss förbi kurva två, tre och fyra för att sedan sträcka ut med full gas upp till fyrans växel förbi mjuka kurva fem. Bromsarna (i och för sig lätt uppdaterade i de bilar vi körde på banan) nyper i bra för att ta bilen genom kurva sex Parabolica Interior. Långsamma chikanen ”Gancho” visar att bilen understyr tryggt med VSA ikopplat. Stänger man av antisladdsystemet letar framhjulen febrilt grepp. När bakvagnen sladdar ut är det inga problem att reda ut situationen. Välbalanserat och roligt. Körglädjen är på topp, trots att bilen blivit lite snällare.

Av föregående Civic Type R rullar just nu 555 exemplar i Sverige. Honda Sverige räknar med att sälja 300 exemplar årligen av nya Type R, huvudsakligen GT-modellen med ac och stereo. Men de kommer nog att sälja betydligt fler än de räknat med av den helnakna varianten Race…

 

 

 

 

 

 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital prenumeration

Allt du vill veta om alla bilar

Gratis första månaden - därefter 99 kr/månad

  • Flest och mest omfattande tester av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen
  • Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!