Foto: Andreas Hedlund

Provkörning av Honda HR-V Sport 1,5 VTEC Turbo

Halvvägs mot pension har Hondas lilla suv plötsligt fått ny livsglädje. Med motor från Civic och tillägget Sport till modellnamnet når HR-V nu äntligen upp till sitt rättmätiga jag. Synd bara att tiden sprungit vidare.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

För fyra år sedan befann jag mig i Lissabon, med syftet att ge ett första omdöme om Hondas nytillskott HR-V. Modellnamnet var återupplivat från en modell som kom på sena 1990-talet, med den gemensamma nämnaren att det även då hade handlat om en SUV i storleken under CR-V. Nu har dagens HR-V nått halvvägs genom sin planerade livscykel, och med ett gäng uppdateringar har det blivit dags för ett återbesök i förarsätet. Har irritationsmomenten åtgärdats?

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!