Tredje generationens Hyundai i20 har helt nytt formspråk med egen identitet. Bred frontgrill. Foto: Uli Sonntag / Hyundai

Provkörning av Hyundai i20 1,0 T-GDi 48V 7DCT

Småbilsklassen, även kallad Poloklassen efter säljettan vW Polo, är inte längre samma stenhårda säljkrigszon som den var en gång i tiden. Nykomlingen Hyundai i20 – nu i sin tredje generation – innebär en frisk fläkt för folk som har förstånd att sprätta iväg pengar på annat än bilar.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Småbilar köps till största del av privata kunder, andelen tjänstebilsåkare är i minoritet. Småbilsklassen är globalt sett absolut störst i Europa, en av anledningarna till att nya Hyundai i20 (internkod BC3) tillverkas i Turkiet och inte hemma i Sydkorea.
Allt är nytt hos i20, sin vana trogen är det lappkast som gäller när Hyundai presenterar en ny bilmodell även om modellnamnet ekar detsamma. Plattform, drivlina och design – allt är nytt. Det första som retar, eller kittlar, betraktaren av nya i20 är den yttre stilen. Looken blandar stilar från Lexus, Skoda, Mazda och Opel i en helt egen mix. Bilen ser definitivt ny ut iallafall. Den breda fronten sträcker sig över bilens fulla bredd, de veckade sidorna är en mardröm för en bilplåtslagare och den tunna röda reflexljusrampen på bakluckan uppfattas som i takt med tiden. Notera tanklocket som snitsigt ligger infällt strax under vänster bakljus.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!