Provkörning av Hyundai i30 1,4 T-GDI 140

Hyundai har byggt en ny i30 som har ­tydliga drag av Audi A3, och det är också en av bilarna den tar sikte på. Kan den klara detta? Vi provkör och kollar!

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det första jag tänker när jag ser nya Hyundai i30 är att det är en Audi A3. Grillen är ett oblygt plagiat såsom det brukar se ut i Kina, men koreanerna är inte så dåliga de heller. Visserligen är nu Audi A3 en av de bilar som nya Hyundai i30 siktar på men för den skull behöver den ju inte se likadan ut. Eller? Hyundai siktar i alla fall högt med nya i30 och menar att det är en bil som passar för alla. Singlar, familjer, ung som gammal. Och att nya i30 är Hyundais DNA i Europa…

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!