Provkörning av Hyundai ix35 Fuel Cell

I Malmö har den första vätgasmacken öppnats, samtidigt som Hyundai importerar landets tre första, vätgasdrivna bränslecellbilar. Nu kommer vätgasen, framtidens bilbränsle.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Provbilarna kostar 1,5 miljoner kronor styck, men det är sannolikt bara en bråkdel av framtagningskostnaden. De bränslecellbestyckade, vätgasdrivna elbilarna är packade med ny teknik. Hyundai ix35 Fuel Cell är bekväm och komfortabel, lika tyst och vridmomentstark som andra elbilar. Men utan elbilarnas vanliga nackdelar. Du tankar vätgasdrivna Hyundai ix35 på tre minuter och räckvidden är 60 mil.

– Vi har gjort en fullutrustad bil där man inte behöver göra avkall på vare sig räckvidd eller vikt. Den är stor, rymlig och bekväm, berättar Ove Scott, vätgasbilsexpert hos Hyundai i Sverige

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!