Tuffare uppsyn och emblem som flyttat upp på plåten, gäller dock ej N Line. Foto: Peter Klemensberger / Teknikens Värld

Provkörning av Hyundai Kona 1,6 GDI Hybrid

Hyundai Kona uppdateras men mest till det kosmetiska och får digital teknik invändigt. Sportversion och mildhybridteknik sluter upp i sortimentet.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Kona lanserads 2018 och hörde liksom Nissan Juke till de mest iögonfallande crossovermodellerna formmässigt. Nu uppdateras Kona och tar ut svängarna än mer. Grillen är större och stötfångarna har fått mer former att granska. På C-stolparna har plastdetaljer kommit till och även stötfångarna bak har fått en ny design. Nytt i utbudet är sportversionen N Line och mildhybridteknik men vi tar plats i hybridversionen som först lanserades 2019.
Den utmanande stilen utvändigt rimmar illa med insidan som liksom tidigare är högst ordinär – vilket i sig inte behöver vara något dåligt. Bland nyheterna märks tillgången till digital förarmiljö, en större infotainmentskärm på 10,25 tum med nya funktioner samt elektriskt manövrerad parkeringsbroms. Detaljer som möjlighet att stänga av luftkonditioneringen på passagerarsidan när man kör själv och passagerarstol som är justerbar på höjden (beroende på utrustningsnivå) hör till små utropstecken.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!