Det ser ut som en helt vanlig liten suv. Men under ytan döljer sig en sportbil. Foto: Hyundai

Provkörning av Hyundai Kona N

En liten trevlig suv för vardagen. Med 280 hästkrafter, launch control och alla tillgängliga tekniska finesser för en trevlig dag på racerbanan. Det är inte helt lätt att förstå hur Hyundais produktavdelning tänker.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Jag var med när Hyundai presenterade sin stora satsning på rally-VM. Det var på en nyöppnad motorsportanläggning i Frankfurt och det koreanska företaget avslöjade att de också planerade att bygga prestandabilar med efternamnet N. Om N står för testbanan i Sydkorea, Namyang, eller favoritbanan Nürburgring spelar mindre roll. När startskottet ljöd för rallysatsningen fanns N-bilarna på ritbordet. Det här var långt innan elektrifieringen i bilbranschen tog fart på allvar och det var logiskt att en stor motorsportsatsning också skulle synas hos återförsäljarna.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!