Provkörning av Hyundai Santa Fe 22 CRDi-R

Provkörning av Hyundai Santa Fe 2,2 CRDi-R

Utsläppsdebatten kring familjesuvar har gjort det politiskt inkorrekt i vissa kretsar att köra högbyggda bilar med fyrhjulsdrift. Men med snål dieselteknik drar nystöpta Hyundai Santa Fe 2,2 CRDi-R inte mer än ordinär familjekombi.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Tydligt är att Hyundai tagit fasta på att det krävs modern dieselteknik för att kunna sälja suvar i Europa. I teknikcentret i tyska Rüsselsheim sitter många ingenjörer som har köpts över från europeiska konkurrenter. En del motortekniker har säkert haft Volkswagen, BMW eller Peugeot som tidigare arbetsgivare. Nya dieselmotorn 2,2 CRDi-R levererar nämligen i paritet med de allra bästa. Effekten 197 hästkrafter vid 3 800 r/min och det kraftfulla vridmoment på 437 newtonmeter vid 1 800 r/min passar omgjorda Hyundai Santa Fe som hand i handske. Sexväxlad automatlåda toppar och gör körningen bekväm, förutom den vibrerande tomgången vid rödljusen. Det var länge sedan vi ruskats om så mycket vid tomgångskörning.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!