Foto: Patrik Lindgren

Provkörning av Hyundai Tucson 1,6 T-GDI

Hyundais toppskikt, nu med dubbelkopplingslåda och bensinmotor. Tucson med dieselmotor var ett hett alternativ i det stenhårda C-segmentet. Kan även denna Tucson leva upp till förväntningarna och fortsätta utmana? Vi provkör den.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Tredje generationen Tucson har funnits på marknaden sedan 2015. Modellen har varit ett återkommande inslag i Teknikens Värld och har vid ett flertal tester gjort bra ifrån sig – men aldrig riktigt kunnat betvinga sina konkurrenter. Modellåret 2017 bjuder inte på några större förändringar, det som sticker ut är att Apple CarPlay samt Android Auto nu finns att tillgå som tillval. Dessa ger bilen en modernare framtoning och ur ett säkerhetsperspektiv är det att föredra, då det nu är möjligt att utföra kommandon direkt på bilens inbyggda pekskärm i stället för att ta fram telefonen.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!