Jaguar ska bli ett elbilsmärke det här decenniet men smyger ut lilla E-Pace som laddhybrid. Foto: Jan-Erik Berggren

Provkörning av Jaguar E-Pace PHEV 300e

Jaguar ska vara ett renodlat elbilsmärke redan om fyra år. Därför är det bråttom att börja sälja de halvelektriska hybriderna och laddhybriderna. Vi har kört den lite bortglömda suven E-Pace som fått batteri, elmotor och fyrhjulsdrift.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Jaguar E-Pace kommer som laddhybrid. Till slut. Men det är mer än så. När Jaguar ändå började skruva in bensin- och elmotor samt batteriet från syskonet Range Rover Evoque var det lika bra att ta över större delen av chassi- och informationssystem. Så ”E-Pace” som laddhybrid är nära en ny generation.
För drygt två år sedan fanns Jaguars minsta suv med i ett tufft vintertest mot Audi Q3, Mercedes GLA och Volvo XC40. Testlaget berömde då Jaguarens fina styrning och sportiga köregenskaper men ondgjorde sig samtidigt över att E-Pace var lite för mycket sportbil med en hoppig och allt för hård fjädring på svenska vintervägar.
Nu precis som då har E-Pace multilänkaxel bak och fjäderben med undre triangellänkar fram. Jag upplever däremot inte bilen som varken för hoppig eller stum på de spanska vägarna. Tvärtom är chassit i komfortläget mjukt och gungigt. Då är syskonet Evoque lite styvare och hårdare.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!