Foto: Glenn Lindberg

Provkörning av Jaguar Mk 2 by Callum

Jaguars chefsdesigner Ian Callum har gått all-in och skapat ett helt nytt übermodernt formspråk för det tidigare så traditionstyngda brittiska märket. Men när han bygger en bil till sig själv, då utgår han från klassikern Mk 2.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Han är den brittiske designern som sedan 1999 har styrt formutvecklingen på det kanske mest brittiska märket av dem alla – Jaguar. Egentligen hade Ian Callum alla möjligheter i världen att falla in i samma bana som sina föregångare på tjänsten som designchef hos Jaguar. Att jobba vidare med det invanda, det traditionstyngda och det klassiskt brittiska. Jag menar, vad hade varit enklare? Inte minst då Geoff Lawson, som var designchef hos Jaguar fram till sin hastiga och för tidiga död 1999, hade valt ett extremt retroinfluerat formspråk under sin tid.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!