Mercedes SL 63 AMG duellerar mot Jaguar XKR Convertible.

Provkörning av Jaguar XKR Convertible mot Mercedes SL 63 AMG

Rustade till tänderna med skarpladdade vapen drar Mercedes SL63 AMG och Jaguar XKR från höften mot varandra. En racig, volymstark och högvarvig tysk V8-maskin mot en kompressortrimmad vinkelåtta i skön engelsk skrud.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Två öppna, rasande snabba roadstervagnar utmanar varandra på kraftduell. Men utgångsläget är lite olika för dem: Det skiljer i runda slängar 350 000 kronor mellan bilarna. Grundpriset är 1 422 000 kronor för Mercedes och 1 064 000 kronor för Jaguar. ”Vår” XKR Convertible är extrautrustad för drygt 100 000 kronor ytterligare. Uppdaterade bromsar, fälgar och däck och lite extra vass inredningsstil hissar upp priset. Bara silvermetalliclacken kostar 10 400 kronor. Men smakar det så kostar det, den ljusa silverlacken har fin kvalitet och skänker en fräschör till den lätta karossen i aluminium.

Inte heller den svarta SL 63 AMG är skickad ut från fabriken i standardutförande, men prispåslaget håller sig under 100 000 kronor – i sammanhanget måttligt.

Vi lyfter på luckorna till skafferierna och ser att det är stor skillnad på hur tyskarna har packat sina åtta burkar jämfört med britterna. Mercedes lastar ner en 6,2-liters V8-motor – det saknas således 100 cm3 för att göra bakluckeemblemet rättvisa – som gillar varv, höga varv. Maximal effekt ges först vid 6 800 r/min, hela 525 hästkrafter pumpas ut ur den handbyggda maskinen. Vridmomentet, 630 Newtonmeter, verkar kunna förflytta bergskedjor, så stark känns SL 63 AMG-motorn.

 Kraftmässigt är Jaguar hack i häl på Mercedes. Den kompressormatade motorns 560 newtonmeter finns tillgängliga nästan från början på varvtalsskalan men effektmässigt saknas 105 hästkrafter till Mercan, XKR-motorn levererar 420 hk. ”It’s enough”, som en provryttare uttryckte saken.

 R-versionen är det näst vassaste utförandet av XK-modellen. Mercedes SL-roadster finns även som den vassare SL 65 AMG, då med dubbelturbomatad V12-maskin och en prislapp uppe i det blå (cirka 2,2 miljoner kronor). På häftighetsskalan svarar Jaguar upp med XKR-S som har samma kompressormatade motor som XKR, men då lättad och laddad med ännu fler sportattribut. Men dessa ”näst-vassaste-versioner” räcker till. Med råge.

 Vi kliver ner i sittbrunnarna och signalerna är om inte diametralt motsatta, så i alla fall klart karaktärsfulla i varsin riktning.

 Det röda lädret i Mercedes sitter stramt och och sätena har ventilation om det börjar gå undan på favoritsträckan och ryggsvetten sipprar fram. Justerbara sidostöd spänner åt hårt när så behövs, inställningsmöjligheterna är många men tillräckligt nära ratten kommer vi inte.

 Långa personer kan inte fälla ner ryggstödet eftersom sittbrunnen är för kort, den platta bagagehyllan bakom stolarna och dörrstolpen tar i och skickar automatiskt upp ryggstödet. Jaguar lider av liknande dålig skjutmån, men eftersom XKR har ett baksäte är skjutmånen längre.

 Jaguarsitsarna är inte lika kraftigt skålade, något som uppskattas överallt utom på racerbanan. Komforten är inte alls oäven. Den duger även till 100-milatrippar så som det anstår en äkta GT-vagn. Någon provryttare nämnde till och med att stolarna hade ”Volvo-komfort” – inte illa.

 Det lilla baksätet hos XKR verkar vara designat för små barn, men på kortare turer kan bänken i nödfall hysa två vuxna.

 Genomgående erbjuder Mercedes mer genuin känsla såväl i helhet som i detaljer. Det känns som om knappar och reglage sitter ett snäpp hårdare än hos Jaguar. Men våra provförare överraskas av att ventilationsrattarna i SL 63 AMG är minst sagt rappliga i sin funktion.

Nog med torrkörning, vi trycker på startknapparna och river igång V8- maskinerna. Olikheterna fortsätter, bluddret ur Jaguar-ändrören är tyst, högklingande och lätt i tonen jämfört med det tunga mullret från SL 63 AMG. På tomgång ljuder Mercedesmotorn maffigt som en fiskebåt för att direkt övergå i ett mycket racermässigt sound på toppvarv.

 Vi respekterar instruktionsböckernas råd att först varmköra motorerna ordentligt. Denna gång tar vi det extra försiktigt. Rivstarter och asfaltsrökare hör liksom inte ihop med roadsterstilen. Möjligtvis går det an att drifta en AMG-Merca i sidled, men Jaguar kräver definitivt en snabb kurvig landsväg eller kontinental autostrada för att komma till sin rätt.

 Kosan styrs in mot staden på låga varvtal där stilpotentialen ska mätas. Besökare på stadens fränaste kafé utses till domare denna gång.

 Efter att ha låtit motorerna gå varma ett tag vågar vi varva ur dem ordentligt och som sig bör delas publiken upp i två grupperingar, för eller emot. De som är svaga för motorljud älskar AMG:n rakt av.

Vi slår av maskinerna och låter trottoarfolket detaljstudera bilarna. Jaguar lockar med sin 2+2-sittning och inte lika framfusiga stil. Den stilrena karossen går hem hos de flesta. SL 63 AMG har mer ”hår på bröstet”-attityd, vilket sätter ägaren på prov. Vem vill spela cool eller stå på tå varje dag?

 Efter varsin stärkande macchiato från kaffebaren är det dags för en långresa där målet inte är annat än att tillryggalägga avstånd.

 De stora 20-tumshjulen hos Jaguar går förbluffande komfortabelt även på svensk grov asfalt. Styrningen löper lätt med lagom motstånd men lite mer köttighet hade inte skadat. Mercedes har utvecklat en ny mekanisk aktiv styrväxel till SL-klass som är mycket precis i hanteringen. I höga hastigheter reagerar hjulen mindre på rattutslagen, i låga farter påverkas de mer. Trots sin bredd och tyngd är SL 63 AMG lätt att placera på den kurviga vägen bort från staden.

 Aluminiumkarossen och lättviktstänkandet hos Jaguar gör bilen 255 kilo lättare än Mercedes. Vikteffektförhållandet är likvärdigt, men AMG-V8:an pulserar ut mer kraft som äter upp skillnaden. Siffrorna säger 3,75 kg/hk för SL 63 AMG respektive 4,08 kg/hk för Jaguar.

Upp genom växlarna är Mercedes snabbare i allt, 0–100 km/h går på 4,6 sekunder. XKR är inte direkt sävlig den heller, men 5,3 sekunder är inte lika supersportbetonat. Toppfarten är begränsad till 250 km/h hos båda, men AMG-folket låter dig släppa på spärren om du önskar vilket innebär plus 300 km/h som maxhastighet.

 Vi håller ångan uppe och låter fartvinden slita i våra kalufser. Vädret tillåter öppetåkning och med turbulensskydden uppfällda ligger frisyrerna på plats även i 200 km/h.

 I tajtare kurvkombinationer visar sig XKR gå med en härlig balans även om den inte är lika låg eller maffig i körupplevelse som AMG. Vi tar en 90-graderskurva i rejäl hastighet och – pang! – plötsligt smäller det till och den uppfällbara störtbågen har aktiverats som försiktighetsåtgärd. Samma sak inträffar ytterligare två gånger efter mer hårdkörning och vi beslutar oss för att låta bågen vara kvar i uppfällt läge.

Farthållaren hos Jaguar justeras med en en liten gummerad rulle på rattekern och funktionen är ypperlig och intuitiv, scrollar man framåt accelerar XKR, pillar man rullen bakåt sänks hastigheten.

 Milen avverkas inte alltid i rasande fart i dessa supertouringvagnar, men AMG slickar i sig minst en halvliter mer bensin än XKR, den 80 liter stora tanken pockar ständigt på att toppfyllas.

 I valet mellan Mercedes och Jaguar vinner SL 63 AMG denna gång – trots sin svåra törst – tack vare sin hardcoresättning i kombination med en alldeles exemplarisk komfort, i synnerhet på längre resor.

 Det som som på papperet ser ut som en fatal kompromiss är i verkligheten inget annat än en underbar mix. Den som vill ha barnen – med i bilen blickar dock åt baksätet i Jaguar XKR.

Jaguar XKR Convertible

Pris

1 064 000 kronor.

Motor

Bensin, 8-cyl längsmonterad V-motor, 2 överliggande kamaxlar, 4 ventiler per cylinder. Kompressor. Kompression 9,0:1. Borrning/slag 86,0/90,3 mm, volym 4 196 cm3. Max effekt 420 hk (306 kW) vid 4 000 r/min, max vridmoment 560 Nm vid 4 000 r/min.

Kraftöverföring

Motorn fram, bakhjulsdrift. 6-växlad automatlåda. Jaguar Sequential Shift, med växelpaddlar på ratten. Aktivt antisladdsystem (ESP).

Fjädring/hjulställ

Fjäderben med elektroniskt individuellt styrda stötdämpare. Dubbla triangellänkar, bak övre bärarm, undre triangellänk. Framvagnen vilar i en subframe i aluminium. Styrning Kuggstång med servo. Vändcirkel 11 meter.

Bromsar

Ventilerade skivbromsar 326 mm fram/bak.

Hjul

Fälg 8,5 tum fram, 9,5 tum bak. Däck fram 245/35 R20, bak 275/30 R20.

Mått/vikt(cm/kg)

Axelavstånd 275, längd 479, bredd 189, höjd 132, spårvidd fram/bak 156/160. Tjänstevikt 1 715, maxlast ca 405. Tank 71 l.

Fartresurser*

Acceleration 0–100 km/h 5,3 s,

toppfart 250 km/h (elektroniskt begränsad).

Bränsleförbrukning/miljö*

Stad 1,91, landsväg 0,86, blandad körning 1,23 l/mil. CO2 294 g/km.

Skatt

3 270 kronor per år.

* Enligt tillverkaren.

Mercedes SL 63 AMG

Pris

1 422 000 kronor.

Motor

Bensin, 8-cyl längsmonterad V-motor, 2 överliggande kamaxlar, 4 ventiler/cylinder. Kompression 11,3:1. Borrning/slag 102,2/94,6 mm, 6 208 cm3. Max effekt 525 hk (386 kW) vid 6 800 r/min, max vridmoment 630 Nm vid 5 200 r/min.

Kraftöverföring

Motorn fram, bakhjulsdrift. 7-växlad automatisk låda. Aktivt antisladdsystem (ESP).

Fjädring/hjulställ

Skruvfjädring och krängningshämmare fram och bak. Fram fyrlänkad upphängning, bak multilänkaxel.

Styrning

Kuggstång, servo. Vändcirkel 11,0 meter.

Bromsar

Ventilerade och borrade skivor fram och bak. Sensotronic Brake Control, SBC, elektro-hydrauliskt system, ABS.

Hjul

Fälg fram 8,5 tum, bak 9,5 tum. Däck fram 255/35 R19, bak 285/30 R19.

Mått/vikt(cm/kg)

Axelavstånd 256, längd 461, bredd 182, höjd 130, spårvidd fram/bak 157/155. Tjänstevikt 1 970, maxlast ca 255 kg. Tank 80 liter.

Fartresurser*

Acceleration 0–100 km/h 4,6 s,

toppfart 250 km/h (elektroniskt begränsad).

Bränsleförbrukning/miljö*

Stad 2,14, landsväg 0,95, blandad körning 1,39 l/mil. CO2 330 g/km.

Skatt

3 810 kronor.

* Enligt tillverkaren.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital prenumeration

Allt du vill veta om alla bilar

Gratis första månaden - därefter 99 kr/månad

  • Flest och mest omfattande tester av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen
  • Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!