Compass som laddhybrid uppdateras redan efter ett år. Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Provkörning av Jeep Compass 4Xe 1,3 Gse

Laddhybriden Jeep Compass är redan efter ett år på marknaden här med en uppdatering. Invändigt helt omgjord, men Compass är fortfarande en av de sämsta bilarna med sladd på marknaden. Okej räckvidd på el, men usel på så många andra punkter.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Vid första anblick är det svårt att se just hur stora Stellantis är. När italiensk-amerikanska FCA och fransk-tyska PSA slog sig samman tidigare i år bildades en enorm koncern med varumärken som spretar och delar teknik lite hur som. En Jeep som egentligen är en Fiat. En Opel som egentligen är en Peugeot. Och så kommer det givetvis fortsätta i allt större utsträckning.
Frågan är väl hur många varumärken en koncern kan svälja. Vd Carlos Tavares har sagt att alla märken ska få en chans i form av finansiering och ett tidsfönster på tio år. Ja, vi tittar på er DS Automobiles och Lancia!
Jeep sitter dock säkert i båten som sjätte bäst sålda märke i USA och därmed också koncernens kassako på andra sidan Atlanten. Men elektrifieringen knackar på dörren, och så sent som förra året kom märkets första laddhybrider – Compass och den mindre Renegade.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!