Provkörning av Jeep Wrangler Rubicon ­Unlimited 2,2 Multijet

Vad är nytt med denna, den ser ju likadan ut som tidigare? Kanske du säger. Men Wrangler JL är faktiskt helt ny från däckgummi till glasfibertak.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Wranglers förfader härstammar från Jura-tiden, eller ja, nästan i alla fall. Sedan 1941. Men Wrangler har mer gemensamt med dinosaurierna än de flesta andra bilar. Generation YJ lanserades 1987 och blev den första att kallas Wrangler. Med sina rektangu­lära strålkastare tog den filmduken med storm i Steven Spielbergs mastodontfilm Jurassic Park. Originalet, Willys MB, är välbekant som den amerikanska arméns trotjänare under andra världskriget, och under krigsåren tillverkades hela 600 000 exemplar. Något som lade grunden för det som i dag ses som ett av de mest terränganpassade fordonen för privat bruk.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

PASSA PÅ! Just nu får du Expressen Premium på köpet!

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill
  • Just nu får du fri tillgång till Expressen Premium tom 31 augusti. Din prenumeration avslutas automatiskt (värde 79 kr/mån).

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!