En tur upp i bergen visar hur bra Jeeps terrängegenskaper lirar med laddhybriddriften.

Provkörning av Jeep Wrangler Sahara 4xe Plug-in Hybrid

Efter att under många år ha gått hårt åt den hårdstylade retrobilen Jeep Wrangler finns nu anledning att tänka om. Som laddhybrid kan den tidigare så otidsenliga symbolbilen Jeep Wrangler ha hittat en ny mening.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

I spåren av coronapandemin pågår en tydlig trend. Vi vill ut i naturen igen. Fler och fler vill ta på sig kängorna och vandra i bergen.
Vi odlar igen, gillar att påta i jorden, bli skitiga under naglarna och köra med släp till tippen och handelsträdgården.
Och det är där det går att hitta en mening åt en bil som Jeep Wrangler nu när den gått och fått sladd. För första gången finns en bil med riktigt kompetenta terrängegenskaper och möjlighet till körning utan utsläpp.

Jeep har fattat beslutet att bara sälja laddhybrider i Sverige. Jeep Wrangler Sahara och Rubicon finns alltså bara som laddhybrider. Ett politiskt ställningstagande av Stellantiskoncernens vd Carlos Tavares, visst. Men också ett måste. I de länder där Jeep kan sälja laddhybrider måste de göra det för att trycka ner märkets totala klimatgenomsnitt och därmed slippa dryga EU-böter.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!