Foto: Glenn Lindberg

Provkörning av Juan Manuel Fangios Jaguar C-Type

Med solen i ryggen och en flödande landsväg framför den långsträckta motorhuven sjunker Linus Pröjtz ännu längre ner i sittbrunnen och ger benet i Juan Manuel Fangios gamla Jaguar C-type. Detta är motorkärlek när den är som allra bäst!

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

En bil är en bil. I det här fallet metallrör till ramen, gjutjärn till motorblock och aluminium till topplocket och karossen. Lägg därtill fyra hjul och en ratt, samt extremt få detaljer. Där har ni Jaguar C-type. Krasst sett.

Men bilar är känslor, vissa mer än andra. Och ibland tar känslorna över. Längs de underbart kuperade och slingrande brittiska landsvägarna, tätt omslutna av de så karakteristiska häckarna – då älskar jag varje enskild del av den här bilen.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!