Det enda som fattas är Per Gessle, lite lågt nynnandes på Gå & fiska! Foto: Glenn Lindberg

Provkörning av Karma Revero

Med kinesiskt kapital i ryggen kan bilmärket Karma gå en ljus framtid till mötes i det eldrivna prestigesegmentet. Men varför blev då en uppdaterad Fisker Karma första bilen ut?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det är inte helt enkelt att veta var man ska börja i den här historien. Ska vi vrida klockan tillbaka till mitten av första decenniet på det nya årtusendet då danske Henrik Fisker började skapa vad som skulle bli lyxiga Fisker Karma? Eller ska vi nöja oss med att hamna vid 2011 och vår första provkörning av den då nya bilen? En så kallad seriehybrid där bensinmotorn laddade batterierna och framdrivningen sköttes av elmotorer.

Eller är det år 2013 då Henrik Fisker lämnar, samma år som företaget går i konkurs, som är bästa avstampet för historien? Eller det kinesiska intåget och produktionsflytten från finska Valmet till Kalifornien? Eller ska vi bara strunta i allt det där och hamna här, i dag, då vi provkör Karma Revero som är ny för den svenska marknaden? Fast ny och ny, egentligen är den en uppdaterad version av Fisker Karma – som Henrik Fisker började skissa på för kanske 15-18 år sedan. Är cirkeln sluten nu, eller? Seriöst, jag begriper inte riktigt. Och minst av allt det faktum att Karma använder en snart tio år gammal produkt för att lansera sitt varumärke. Jag vet, Sverige är knappt ens tvåa på bollen – Karma Revero har sålts i Staterna sedan 2017 där även uppdaterade Revero GT finns till försäljning. Men ändå.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!