Elegant, egen, formskön eller mix av diverse europeiska konkurrenter? Cee’d Sporty Wagon skäms inte för sig, utrymmen är bland de bättre i klassen
- fullt tillräckliga för en tvåbarnsfamilj.

Provkörning av Kia Cee'd SW

Storsatsningen från Kia går vidare. Efter den mer eller mindre succélika europalanseringen av Cee'd kommer bilen nu även som kombi. Vi åkte till hemlandet Sydkorea och provkörde Sporty Wagon ur föreserieproduktionen.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Metodiskt och målmedvetet har koreanska Kia visat vart man vill med företaget i framtiden. Tillvägagångssättet är lika beprövat som vi sett tidigare från Asien, kopiera och ta efter andra bilföretags idéer utan att göra de kostsamma misstagen. Betydligt snabbare och mer ekonomiskt att låta någon annan stå för de sorgliga erfarenheterna och bara kamma hem vinsten. Annat var det för tio år sedan, då stod Kia inför konkurshot men räddades av Hyundai som i dag är en av storägarna.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!